Productieproces

Verwerking

Enkele wetenswaardigheden over haar

Enkele wetenswaardigheden over haar

De haarstrengen die gebruikt worden voor haarverlengingen moeten aan 4 kwaliteitspunten voldoen:  

  1. Het haar is van nature uit voorzien van een schubbenlaag, de zogenaamde cuticula. Deze cuticula zorgt voor de natuurlijke bescherming, geeft glans en veerkracht aan het haar. Dankzij de cuticula houdt het vocht zich vast in de haren en beschermt het haar tegen ruwe milieu-invloeden zoals wind, zon, vuil, enz. Zonder de cuticula zou het haar snel uitdrogen, glansloos en broos worden en breken. (Bij haarstrengen van mindere kwaliteit wordt de cuticula verwijderd- dat wordt verder besproken.)
    Slechte kwaliteit: haar met een bewerkte schubben laag.
    Goede kwaliteit: haar met een natuurlijke schubben laag.
  2. Bij uw eigen haar wijzen de schubben van de cuticula in dezelfde richting. Hierdoor kan het haar gemakkelijk gekamd worden. Wat zou er gebeuren als de schubben van de cuticula niet in dezelfde richting zouden wijzen? Beeldt u even een klittenband in. De verkleving houdt zo perfect, precies omdat de openstaande schubben die in verschillende richtingen wijzen in elkaar vasthaken en er zo een klittenband ontstaat. Dat is nu net het tegenovergestelde van wat we verwachten om een haarverlenging toe te passen, want in dat geval zou een verkleving ertoe leiden dat de haren getoupeerd worden en zo een rasta-effect creëren.
  3. Wanneer het eigen haar nat wordt gekamd, heeft het een uitzetbaarheid van ongeveer 10%. Haren waarbij de cuticula werd verwijderd kunnen veel verder worden uitgezet. Omwille van de verschillen in uitzetbaarheid kan een vermenging van beide kwaliteiten tot vervilting en zo tot onaangename resultaten leiden, vooral wanneer de cuticula niet volledig uit het haar van minderwaardige kwaliteit werd verwijderd en mogelijk in de tegenovergestelde richting van de cuticula van het eigen haar wijst.
  4. Het typisch Europees haar heeft een ovalen dwarsdoorsnede en is redelijk dun. De haardikte bedraagt gemiddeld tussen 0,06 en 0,09mm. Haar dat voor een haarverlenging wordt gebruikt, moet dezelfde eigenschappen vertonen om een probleemloze verzorging mogelijk te maken, zodat het er blijvend natuurlijk uitziet en goed aanvoelt.