Productieproces

Verwerking

De methode

De methode

Normaal worden in kapsalons of bij de haarverwerking bleekmidddelen gebruikt om de pigmentmolecule (felamelamine) in het haar te ontbinden en zo de kleur lichter te maken. Het is echter bekend dat de daarbij gebruikte chemicaliën (peroxide of amoniumderivaten) bijzonder schadelijk zijn voor de omliggende haarstructuur. Hoe lichter het haar wordt gebleekt, hoe sterker de beschadiging aan de haarstructuur en hoe meer het haar zich uitzet.

Er bestaat echter een ongelooflijk, maar een tijdrovende methode waarmee men het haar kan lichter maken en waarbij de haarstructuur toch gezond en intact blijft zonder dat de cuticula beschadigd wordt.

Deze methode werd nog nooit eerder voor de verwerking van menselijk haar ingezet en staat samen met de buitengewone eigenschappen van het Indische "tempelhaar" borg voor een betrouwbare en onovertroffen haarkwaliteit; zo'n goede kwaliteit dat dit haar echt tegen elke levensstijl opgewassen is en zelfs een latere chemische behandeling, bijvoorbeeld een permanent, zonder problemen verdraagt.