Productieproces

Soorten haar

Het uitgeborstelde Indische haar

Het uitgeborstelde Indische haar

Indisch haar heeft omwille van dezelfde genetische afstamming nagenoeg een gelijke basisstructuur als Europees haar. Indisch haar heeft een buitengewone kwaliteit en Indische vrouwen laten hun haar zo goed als nooit chemisch behandelen. Dat zou ons tot het besluit kunnen brengen dat Indisch haar optimaal is voor haarverlenging,
... wat echter niet altijd realiteit is.

Honderden miljoenen Indische vrouwen verzamelen elke dag na het uitborstelen hun haren: donker haar, grijs haar en haar met diverse lengtes en sterktes. Dit haar kan uiterst goedkoop worden ingekocht, want het wordt aangeboden in kluwen waarin alle haren in verschillende richtingen zijn verzameld.

Omwille van de ongelijke richting van de schubbenlaag van deze haren moeten ze aan een agressieve zuurbehandeling onderworpen worden om de cuticula te verwijderen en zo verstrengeling van de haren te voorkomen. In Korea en Indonesië zijn eigen ondernemingen gespecialiseerd in het behandelen van deze haren met zuur.

  • Omdat de haarkluwen uit zoveel sterk verschillende haren bestaat en omdat de haren op sommige punten bijzonder vuil of vettig zijn , is het vaak onmogelijk de schubbenlaag volledig te verwijderen.
  • Om het in zuur behandelde en nu dus beschadigd haar opnieuw mooi en glanzend te maken, wordt dit haar in een siliconenbad ondergedompeld, waarin de nog aanwezige cuticula - die in het zuurbad niet volledig werd verwijderd - verzegeld wordt. Door de siliconen wordt het haar zwaarder en aangezien het volgens gewicht wordt verkocht natuurlijk ook duurder.
  • De kwaliteit van dit haar is aanvaardbaar voor de aanmaak van pruiken en toupets omdat deze haarstukjes doorgaans met een droge shampoo worden gereinigd en geen deel van het eigen haar uitmaken.


Maar wat gebeurt er wanneer u met dit haar een haarverlenging uitvoert?
(waarbij dit haar in uw eigen haar wordt ingewerkt)

  • ... In het begin is dit haar prachtig glanzend en laat het zich goed uitborstelen
  • ... na enkele wasbeurten lost de siliconen laag echter geleidelijk op ...
  • ... het haar wordt dof en glansloos. Het wordt broos en breekt af ...
  • ... de aanvankelijk door de siliconen laag bedekte, beschadigde cuticula wordt blootgelegd,
    zodat de haarverlenging strengen meer en meer met het eigen haar verstrengelen
  • ... en dit wordt wasbeurt na wasbeurt erger ...